Forum Društva Študentov Pravne Fakultete Univerze v Mariboru

Danes je Sr sep 08, 2010 4:06 am

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Literatura (09/10)
OdgovorObjavljeno: Po nov 30, 2009 12:01 pm 
Odsoten

Pojasnilo

Ni v moji navadi, da bi komentiral poste, ki jih preberem, vendar pa me je tokrat kolega memberx neposredno izzval, tako da moram dati naslednje pojasnilo. Ne jaz, in tudi ne druga dva avtorja, nismo bili plačani v odvisnosti od uspešnosti prodaje učbenika. Če kdo, ima torej interes za čim višjo prodajo založnik. Knjige kot temeljni študijski pripomoček zato nisem predlagal iz lukrativnih namenov, temveč zato, ker ta knjiga trenutno obravnava vsa za pristop k izpitu relevantna vprašanja korporacijskega prava. S tega vidika torej študij olajšuje, ker je vsa materija zbrana na enem mestu. Kot taka je predpisana tudi na Pravni fakulteti v Ljubljani.
Kot pa tudi sami verjetno veste, je področje korporacijskega prava dinamično in se razmeroma hitro spreminja, predvsem tudi na nivoju EU, čemur je zavezan slediti tudi naš zakonodajalec. Zato spremembe ZGD-1 (in drugih korporacijskih predpisov), ki so in bodo nujno sledile, nikakor niso posledica interesa profesorjev Pravne fakultete. Kot sem pa v enem svojih postov že povedal, študentje lahko literaturo, iz katere bodo črpali podatke, izbirajo tudi prosto in se sami odločajo, katero literaturo bodo šteli kot relevantno.

Prof. dr. S. Prelič

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po nov 30, 2009 5:52 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Lenart
Moj post je letel na vprašanje, če je v knjigi tudi zadnja izmed novel, torej ZGD-1C... Moj odgovor... tudi če obravnava, bo slej ko prej nova novela tega ali drugega zakona, ki NI oz. ne bo zajeta v knjigi, tako da se zanašat na knjigo v vseh primerih ni smotrno. Nič nimam proti knjigi, ravno nasprotno, knjiga je za svoj denar res izvrstna, obravnava aktualno legislacijo, itd... In jo bom za potrebe dela tudi kupil.

No glede prodaje, pa mislim da so moje besede posledica prakse dr. Toplaka, ko smo obvezno morali imeti na izpitu njegov osnutek Pogodbe za Evropo :D #-o

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sr apr 21, 2010 10:46 am 
Odsoten

Lp kolegi!
Prosil bi za nasvet glede literature, od kod se učiti? Ali nova knjiga obsega vse za uspešno opravljen izpit?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sr apr 21, 2010 1:02 pm 
Odsoten

Knjiga je popolnoma dovolj za uspešno opravljen izpit - edino novele si poglej drugje

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: Če apr 22, 2010 9:10 am 
Odsoten

Lana, hvala za odgovor.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: So maj 22, 2010 8:55 am 
Odsoten

Caw!
Zanima me, če ima kdo izpisane novele (spremembe), to kar se je spremenilo....

lp

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: Če jul 29, 2010 12:22 pm 
Odsoten

Ima mogoče kdo zapiske z vaj - bilance v elektronski obliki?

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: