Forum Društva Študentov Pravne Fakultete Univerze v Mariboru

Danes je Če sep 09, 2010 1:41 pm

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 36 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Izpitna vprašanja (09/10)
OdgovorObjavljeno: Ne dec 20, 2009 4:06 pm 
Odsoten

Jutri grem na izpit, nisem še predelala čisto vsega, bom pa, pa sem pri določenih vpr še malo zmedena , še nisem prišla do njih pa bi prosila za pomoč :

- prenehanje veljavnosti predpisov
- koliko časa ima organ v upravnem sporu da odloči o zadevi na prvi in koliko na drugi stopnji
- sestava upravnega sodišča
- podobnosti med delovnim in upravnim pravom
- v katerem členu v zakonu je urejeno kdaj lahko uradna oseba odloči ustno

Hvala vam,

Lep preostanek nedelje vam želim

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Ne dec 20, 2009 11:31 pm 
Odsoten

kaj gre sploh kdo jutri na izredni rok? da nem ki ustnega mela ne :oops:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: To dec 22, 2009 10:44 am 
Odsoten

Rezultati so že :D upam da vam je vsem uspelo, jaz sem zadovoljna.

Lepe praznike vsem :o :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po jan 11, 2010 2:12 pm 
Odsoten

iz česa pa ste se učili? so kje ta vprašanja iz prejšnjih izpitov?
hvala

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Ne mar 07, 2010 8:48 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: mb
Lahko kdo pomaga:
-koliko časa ima organ v upravnem sporu da odloči o zadevi na prvi in koliko na drugi stopnji? (je sploh doočeno, ne ane?)
- podobnosti med delovnim in upravnim pravom??-ok sej tak na splošno zaj vem,ampak je mogoče to kje v knigi napisano al pa kaj??da ne pol mimo vsekam,kaj točno hhoče slišat:)

gre kdo v tor na izpit???

lp

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Ne mar 07, 2010 9:58 pm 
Odsoten

hmmmm.....mislim, da je odg. na tvoje prvo vprašanje sledeč....če organ 1.stopnje, zoper katerega je dopustna pritožba, ne izda odločbe o zahtevi v enem oz. dveh mesecih ali pa v krajšem, s posebnim predpisom določenem roku, ima stranka pravico obrniti se s svojo zahtevo na organ 2.stopnje

Odgovor na tvoje 2. vprašanje bi mene tudi zanimal :) A lahko napišeš, kaj veš na splošno :D

Se vidimo v torek!

lp

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Ne mar 07, 2010 10:28 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Odgovor na drugo vprašanje se najde v knjigi upravno pravo - splošni del. Sicer zdaj se ne spomnim več točno, kak je odgovor, bi pa podobnost bila v tem, da pri sporih iz področja delovnega prava odloča specialno sodišče (delovno in socialno sodišče), za upravne spore pa imamo upravno sodišče. Ampak to je samo ena podobnost, ko se je spomnim zdaj :) treba pogledat še malo v to knjigo.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po mar 08, 2010 10:32 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

- HC - je napisal/-a:
hmmmm.....mislim, da je odg. na tvoje prvo vprašanje sledeč....če organ 1.stopnje, zoper katerega je dopustna pritožba, ne izda odločbe o zahtevi v enem oz. dveh mesecih ali pa v krajšem, s posebnim predpisom določenem roku, ima stranka pravico obrniti se s svojo zahtevo na organ 2.stopnje

Odgovor na tvoje 2. vprašanje bi mene tudi zanimal :) A lahko napišeš, kaj veš na splošno :D

Se vidimo v torek!

lp

a ni to odogovor pri upravnem postopku,ne upr.sporu? :S
anathy, ti veš mogoče??
ja če sem pa gledla spl.del pa nič ne piše:S ker sta 2knjigi splošni del,pa nevem v kateri piše...:S
drugače pa hvala za pomoč :):):)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po mar 08, 2010 11:22 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

js sam vem da je taka plava kniga. jaz sem si sposodla tisto knigo iz učnega načrta -> R. Cijan, B. Grafenauer, Upravno pravo - splošni del, Pravna fakulteta Univerze v Mariboru 2002; mislim da bi moglo pisat, ker tam piše tud o primerjavi med up in civilnim/kazenskim/... pravom.

za prvo vprašanje Zaza, ne vem točno kak so že roki, ker sem jih že pozabla, knjige pa tudi trenutno nimam pri sebi. gre pa nekaj v tem smislu, da ima organ v upravnem sporu na prvi stopnji 3 mesece da odloči o zadevi, na drugi stopnji pa 6 mesecev. Zej za število mesecev me prosim ne jemat za besedo, da so resnično taki, ker sem te roke že pozabila ker jih je kar nekaj v upravnem pravu nasploh :) , gre pa nekaj v tem smislu odgovor po mojem mnenju. vem pa da piše v knjigi v poglavju o upravnem sporu, tak da si preleti na hitro to poglavje.

upam da to kaj bolj pomaga :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po mar 08, 2010 3:47 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

anathy je napisal/-a:
js sam vem da je taka plava kniga. jaz sem si sposodla tisto knigo iz učnega načrta -> R. Cijan, B. Grafenauer, Upravno pravo - splošni del, Pravna fakulteta Univerze v Mariboru 2002; mislim da bi moglo pisat, ker tam piše tud o primerjavi med up in civilnim/kazenskim/... pravom.

za prvo vprašanje Zaza, ne vem točno kak so že roki, ker sem jih že pozabla, knjige pa tudi trenutno nimam pri sebi. gre pa nekaj v tem smislu, da ima organ v upravnem sporu na prvi stopnji 3 mesece da odloči o zadevi, na drugi stopnji pa 6 mesecev. Zej za število mesecev me prosim ne jemat za besedo, da so resnično taki, ker sem te roke že pozabila ker jih je kar nekaj v upravnem pravu nasploh :) , gre pa nekaj v tem smislu odgovor po mojem mnenju. vem pa da piše v knjigi v poglavju o upravnem sporu, tak da si preleti na hitro to poglavje.

upam da to kaj bolj pomaga :)

hvala..sam js ne najdem odgovora:S tud v ZUS-1 nič ne piše, da ma kaki rok...:S al pa sm spregledla...

lp

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po mar 08, 2010 8:57 pm 
Odsoten

- HC - je napisal/-a:

Se vidimo v torek!

lp

tako nekako je ja, kolko se spomnim

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po mar 08, 2010 10:26 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Paty je napisal/-a:
- HC - je napisal/-a:

Se vidimo v torek!

lp

tako nekako je ja, kolko se spomnim

upravni spor?????
on je to napisal za upravni postopek, ne za spor:)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sr mar 10, 2010 1:11 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Če koga zanima-imeli smo za obkroževat :D Vprašanja pa so bla normalna...fajni izpit je bil :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Če maj 20, 2010 8:48 am 
Odsoten

ok, rabim par informacij. v učnem načrtu piše:
Študent mora obravnavati določeno temo pri seminarskih vajah ter opraviti izpit (pisni in ustni del). Je izpit pisni in ustni? Al ste meli samo pisnega? Meni nič jasno, ko nič ne govorite o ustnih. Pa kak je s seminarsko? Kolko so meni povedali, je reko, da če kdo hoče nardit seminarsko, da kateri niso, bojo pa mogli neko odločbo pisat na izpitu? Ve kdo kaj več o tem?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Ne maj 30, 2010 8:11 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: maribor
Kaj pa imate letos kaki predrok? So kakšne novosti glede izpita? Lp

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 36 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: