Forum Društva Študentov Pravne Fakultete Univerze v Mariboru

Danes je Če sep 09, 2010 1:45 pm

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 36 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Stari UNI program in bolonjski študij
OdgovorObjavljeno: Po feb 15, 2010 9:44 am 
Odsoten

Pozdravljeni,

opažamo, da je med študenti nekaj nejasnosti v zvezi s starim UNI programom in novimi bolonjskim programi.

V kolikor imate kakšno vprašanje v zvezi s tem, vam bom tukaj pojasnila razlike.

Lp
Mateja

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Stari UNI program in bolonjski študij
OdgovorObjavljeno: Če mar 04, 2010 3:57 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kakšni so pogoji za napredovanje v višji letnik po starem programu?
Ostajajo pri nas enaki (glede na povprečje 6 oz. brez povprečja 7 izpitov) ali se ravno tako seštevajo točke (ects)?

LP

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po mar 08, 2010 11:22 am 
Odsoten

StAr je napisal/-a:
Kakšni so pogoji za napredovanje v višji letnik po starem programu?
Ostajajo pri nas enaki (glede na povprečje 6 oz. brez povprečja 7 izpitov) ali se ravno tako seštevajo točke (ects)?

LP

Pozdravljeni,

na starem programu ni sprememb, ostaja vse tako, kot je bilo do sedaj.

V kolikor pa se mora študent prepisati iz starega programa na bolonjski program, pa mora upoštevati pogoje za napredovanje v bolonjskem študiju.

Npr.
Na starem programu je pogoj za vpis v 2. letnik opravljenih 6 izpitov s povprečjem najmanj 7,5 oz. 7 izpitov brez povprečja.

Če študent nima teh pogojev, se mora prepisati v nov, torej bolonjski program in mora upoštevati pogoje za vpis na novem program. Na bolonjskem programu je pogoj za vpis v 2. letnik 35 ECTS, od tega opravljeni izpiti iz predmetov:

- Pravoznanstvo
- Ustavno pravo
- Splošni del civilnega prava.

Lp
Mateja

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po mar 22, 2010 10:00 am 
Odsoten

Lep pozdrav,

sem študentka 2. letnika. zanima me, kako je z napredovanjem v višji letnik v primeru, da naslednje leto pavziram in se želim nato vpisati v 3. letnik. Ali je potreben vpis po bolonjskem sistemu? Kaj se v tem primeru zgodi z izpiti, ki sem opravila pa jih ni v predmetniku bolonjskega sistema (npr. politična ekonomija, ekonomika podjetja, pravna informatika)?

hvala za odgovor

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: To mar 23, 2010 11:09 am 
Odsoten

missM je napisal/-a:
Lep pozdrav,

sem študentka 2. letnika. zanima me, kako je z napredovanjem v višji letnik v primeru, da naslednje leto pavziram in se želim nato vpisati v 3. letnik. Ali je potreben vpis po bolonjskem sistemu? Kaj se v tem primeru zgodi z izpiti, ki sem opravila pa jih ni v predmetniku bolonjskega sistema (npr. politična ekonomija, ekonomika podjetja, pravna informatika)?

hvala za odgovor

Pozdravljeni,

na starem UNI programu bomo 3. letnik organizirali še samo v študijskem letu 2010/2011.

V kolikor boste pavzirali, se boste morali prepisati na bolonjski program, kjer boste morali upoštevati pogoje za vpis v višji letnik:

Za vpis v 2. letnik (35 ECTS, obvezno izpite):
- Pravozanstvo
- Ustavno pravo
- Splošni del civilnega prava

Za vpis v 3. letnik (nadaljnih 38 ECTS, obvezno izpite):
- Družinsko in dedno pravo
- Stvarno pravo
- Civilno procesno pravo
- Pravni sistem in instuticije EU

Med izpiti, ki jih ni na bolonjskem programu, vam bomo 3 izpite priznali kot izbirne izpite (npr. Sociologija, Pravna statistika, Politična ekonomija); izpite, ki so na programu vam bomo priznali kot opravljene izpite (npr. Ustavno pravo, Uvod v pravoznanstvo, Rimsko pravo...).

Razlike med starim UNI programom in bolonjskim programom so:
- Pravna statistika
- Socilogija
- Politična ekonomija
- Ekonomika podjetja
- Pravna ureditev gospodarskega sistema Slovenije
- Pravna informatika (na novem programu je izbirni predmet)

Lep dan
Mateja

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Ne apr 11, 2010 6:50 pm 
Odsoten

Pozdravljeni,
mene pa zanima kako to, da bo vpis v tretji letnik po starem programu možen samo se v šol.letu 2010-2011, če pa piše, da bo možno stari program zaključiti do šol. leta 2015-2016? Ali je možen prepis iz uni programa v bolonjskega če si že enkrat ponavljal in pavziral? Hvala za odgovore. Lp

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po apr 12, 2010 7:03 am 
Odsoten

zvezdica19 je napisal/-a:
Pozdravljeni,
mene pa zanima kako to, da bo vpis v tretji letnik po starem programu možen samo se v šol.letu 2010-2011, če pa piše, da bo možno stari program zaključiti do šol. leta 2015-2016? Ali je možen prepis iz uni programa v bolonjskega če si že enkrat ponavljal in pavziral? Hvala za odgovore. Lp

Pozdravljeni,

postopoma uvajamo bolonjske študijske programe.

V študijskem letu 2009/2010 smo vpisali 1. letnik bolonjskega programa; 2., 3. in 4. letnik pa starega UNI programa.
V študijskem letu 2010/2011 bomo vpisali 1. in 2. letnik bolonjskega programa; 3. in 4. letnik starega UNI programa.
V študijskem letu 2011/2012 bomo vpisali 1., 2. in 3. letnik bolonjskega programa; 4. letnik starega UNI programa.

Študent lahko konča študij do 30.9.2016, vendar je potrebno upoštevati, da morate izvršiti vpis v posamezni letnik; vpisi na starem UNI programu so možni samo še v študijskih letih, ki sem jih navedla.

V kolikor ste letnik že ponavljali in pavzirali se lahko prepišete na bolonjski program, vendar v višji letnik (kar lahko storite tudi na starem UNI programu) - ob upoštevanju pogojev za vpis v višji letnik.

Lep dan
Mateja

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Če apr 15, 2010 7:51 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Torej za nas, ki smo trenutno 2.letnik in smo zadnja generacija starega uni programa ne bo nobenih možnosti več, da ostanemo v starem programu, če nam letos spodleti. Največjo težavo predstavlja rimsko pravo, ki je pogoj za vpis v 3.letnik (poleg vseh ostalih izpitov 1.letnika in izpitov 2.letnika) oz. a se je možno vpisati v 3. letnik izredno brez rimskega prava, če imaš ostale izpite narejene? A se je možno še vpisat septembra, ko je konec z izpiti in vidiš kaj si uspel narditi in kaj ne?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Pe apr 16, 2010 8:34 am 
Odsoten

kaj pa če ti v študijskem letu 2010/11 manjka 1 izpit za vpis v 4 letnik in bi želel končati star uni program pa se ne moreš vpisat v 4. letnik. Kaj se zgodi v takem primeru? Prepis v bolonjca je vendar nesmiselni, saj imaš skoraj končana 3 leta starega?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sr jun 09, 2010 7:06 am 
Odsoten

pilot je napisal/-a:
Torej za nas, ki smo trenutno 2.letnik in smo zadnja generacija starega uni programa ne bo nobenih možnosti več, da ostanemo v starem programu, če nam letos spodleti. Največjo težavo predstavlja rimsko pravo, ki je pogoj za vpis v 3.letnik (poleg vseh ostalih izpitov 1.letnika in izpitov 2.letnika) oz. a se je možno vpisati v 3. letnik izredno brez rimskega prava, če imaš ostale izpite narejene? A se je možno še vpisat septembra, ko je konec z izpiti in vidiš kaj si uspel narditi in kaj ne?

Pozdravljeni,

se opravičujem, vendar sem spregledala vprašanje.

V kolikor ne boste imeli pogojev za vpis v 3. letnik, lahko vložite prošnjo za vpis v višji letnik (na podlagi opravičljivih razlogov).

Prijeten študij
Mateja

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sr jun 09, 2010 7:08 am 
Odsoten

dika je napisal/-a:
kaj pa če ti v študijskem letu 2010/11 manjka 1 izpit za vpis v 4 letnik in bi želel končati star uni program pa se ne moreš vpisat v 4. letnik. Kaj se zgodi v takem primeru? Prepis v bolonjca je vendar nesmiselni, saj imaš skoraj končana 3 leta starega?

Pozdravljeni,

se opravičujem, vendar sem spregledala vprašanje.

Vpis v 4. letnik je možen še v študijskem letu 2011/2012.

Prijeten študij
Mateja

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sr jun 09, 2010 4:13 pm 
Odsoten

Lep pozdrav!
Sem redna študentka 2.letnika(sicer to leto ponavljam zaradi opravičljivih razlogov). Opraviti moram še rimsko pravo, kazensko procesno pravo, obligacije ter splošni del civilnega prava. Zanima me kakšne so možnosti za vpis v 3.letnik....kaj moram opraviti da lahko napredujem? Kaj je z rimskim pravom? in kaj se bo zgodilo če padem v bolonjski študij?

Že v naprej se zahvaljujem za odgovor!

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Če jun 10, 2010 6:41 am 
Odsoten

danc je napisal/-a:
Lep pozdrav!
Sem redna študentka 2.letnika(sicer to leto ponavljam zaradi opravičljivih razlogov). Opraviti moram še rimsko pravo, kazensko procesno pravo, obligacije ter splošni del civilnega prava. Zanima me kakšne so možnosti za vpis v 3.letnik....kaj moram opraviti da lahko napredujem? Kaj je z rimskim pravom? in kaj se bo zgodilo če padem v bolonjski študij?

Že v naprej se zahvaljujem za odgovor!

Pozdravljeni,

ravnokar iščemo rešitev za študente, ki vam bo manjkal en izpit iz 1. letnika. Konec junija mi posljite e-mail in vam bom odgovorila oz. bomo z odločitvijo seznanili vse študente.

Prijeten študij
Mateja

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Po jun 28, 2010 11:36 am 
Odsoten

Je že znana kakšna rešitev?

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: Po jun 28, 2010 11:56 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

tudi mene zanima, ker objavljeno ni bilo še nič.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 36 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: